ma 18 juni: Genieten van weerstand

Op voorstel van Ingrid en Marcel (en ik ben niet tegen want ben dan sneller thuis) komen we deze keer bijeen in Brussel. Ik stel voor 16 uur café/restaurant Ketje Luxemburgplein tegenover het Europees Parlement (NMBS-station ‘Brussel-Luxemburg’). Dan weten jullie meteen ook dat een Ketje geen Zinneke maar wel een Kiekenfretter is. Dat is met het zelfde NS-kaartje vanaf Brussel-Centraal in plm 15 min te bereiken (de trein gaat eerst een stukje terug noordwaarts en buigt dan oostwaarts af).

Vanaf 16 uur genieten we a. van een wandeling door de Europese wijk onder deskundige leiding (ahum) en b. van een bezoek aan het Parlementarium en c. van wellicht nog meer. We zullen een deel lopen van de ‘lobbytour’, een wandeling langs de panden waar de ruim 15.000 Brusselse lobbyisten werken: de machtsfluisteraars die achter de schermen soms de dienst uitmaken in de EU. Lees ter voorbereiding ook het vorige week grondig herziene lemma ‘lobbyen’ op Wikipedia over deze Brusselse branche.

Om 18 uur schuiven we aan tafel op een nog nader aan te wijzen plek om te spreken over het jongste boek van Guido Rijnja, Genieten van weerstand. Hij is er vorige week op gepromoveerd in Twente en heeft 300 ex laten drukken die allemaal al op zijn. Maarr, op www.genietenvanweerstand.nl vind je het ‘schurende’ verhaal ook. Gratis, dat wel, maar geen goedkoop leesmateriaal. Het gaat over het ambtelijke perspectief op de weerstand die de overheid in haar werk ontmoet. Daar kun je last van hebben, maar je kunt weerstand ook proberen te begrijpen, te waarderen en te benutten voor de democratie. Van papier lezen kan ook, maar stop eerst 333 vellen in je printer.

Laat ff hieronder weten of je komt, dan weten we of we compleet zijn en kunnen er samenreisafspraken worden gemaakt. De trein die uit R’dam vertrekt om 13u55 komt met een overstap in Brussel-Centraal aan om 16u00 in Brussel-Luxemburg. De onnodig dure Thalystrein laat je eerst nog 20 minuten wachten tot het 16u is…

11 reacties op “ma 18 juni: Genieten van weerstand”

 1. Otto  on mei 3rd, 2012

  Lijkt me leuk om Brussel (weer) eens te bezoeken. Staat genoteerd, ijs en weder dienende. En ik heb al de hand weten te leggen op een fysiek exemplaar vanhet proefschrift. Een heel speciaal gevoel, kan ik erbij zeggen.

 2. Fia Sanders hclc  on mei 4th, 2012

  Lijkt me leuk om mee te gaan. En die Rijnja wilde ook toch wel een keer lezen. Daar ga ik me dan nu maar eens op storten.
  En ik doe nu net alsof ik al jaren lid ben. Ik geniet ook al minstens een jaar van de hclc-mailberichten, maar veel actie heb ik nog niet ondernomen. Eens moet de eerste keer zijn.
  Ik hoop op een leuke eerste ontmoeting met de club.

 3. Marcel Hoogland  on mei 4th, 2012

  Ik zou gaan, maar heb me vergist in de datum… ik ben dan naar alle waarschijnlijkheid met vakantie… Leuk, maar Brussel had ik ook graag meegemaakt. Ik ga iig Guido lezen.

 4. loeshekkens  on mei 15th, 2012

  Ik ben van de partij.

 5. loeshekkens  on juni 10th, 2012

  Vrees dat ik maandag 18 juni niet ga redden. Jammer. Volgende keer hoop ik mee te doen.

 6. Loogman  on juni 11th, 2012

  Ik kan er helaas niet bij zijn.

  Veel plezier de 18e.
  Henriette

 7. Carolien  on juni 11th, 2012

  Helaas kan ik ook niet mee, erg jammer. Ik ontving bericht van Anke Pouw dat zij zich vanwege het werk in A’dam en een andere leesclub,afmeldt voor onze leesclub.

  Ik wens jullie een heel prettige lees- en eetsessie/ je vous souhaite une reunion et un repas agréable! Groet/salutations, Carolien

 8. ingrid_spruit  on juni 11th, 2012

  Ik ben erbij. Jammer Marcel dat het niet lukken gaat. Zal nog even polsen of Eliaan nog mee gaat op deze trip.

 9. Fia Sanders  on juni 17th, 2012

  We zijn met z’n drieen. Gaat het dan wel door? Ik heb het boek ook nog niet helemaal uit…

 10. Rein van Gisteren  on juni 17th, 2012

  Het gaat zeker door. Plaats van verzamelen is het Luxemburgplein/Place Luxembourg, café/rest Ketje. Dat is vlakbij de uitgang van station Brussel-Luxemburg, een plein met een groen gazonnetje, omzoomd door taxi’s en drukte.
  Meer weten? 0032 495 256 808. Ik verwacht Otto, Loes, Ingrid, Eliaan, Fia en mezelf. Neem je ID-bewijs of paspoort mee. Groeten en tot morgen.

 11. Rein van Gisteren  on juni 17th, 2012

  Herstel, Loes had bericht van verhindering gestuurd. We zijn dus met 5.


Reageer

Je moet inloggen om te reageren.