Gezagsdragers. De publieke zaak op zoek naar haar verdedigers

Nederland-heeft-veel-moeite-met-aanvaarden-van-gezag. Dit lijkt me een mooi boek voor de volgende keer. Thijs Jansen, Gabriël van den Brink en René Kneyber (red.) . Boom. 24,50 euro. Ik heb het besteld op basis van info inkijkexemplaar (pdf).

(Misschien leuk om te weten, voor mij in elk geval leuk om jullie te vertellen: mijn voorstel voor de considerans voor een nieuwe Wob in Nederland heeft de eindstreep gehaald en staat nu in het  wetsvoorstel van Mariko Peters van GroenLinks… (pag 56) dat begin deze maand naar de Tweede Kamer is gestuurd. Het zijn maar 65 woorden in het initiatiefwetsvoorstel, ik was ditmaal kort van stof.)

4 reacties op “Gezagsdragers. De publieke zaak op zoek naar haar verdedigers”

 1. Jan  on juni 24th, 2012

  Dat lijkt me een interessant boek. Zelf ben ik op dit moment bezig in ‘Vertrouwen is goed, maar begrijpen is beter’ van Gerdi Verbeet. De eerste hoofdstukken zijn in ieder geval prima.

  Hebben jullie al een afspraak gemaakt voor de volgende keer?

  Groet,

  Jan

 2. Rein van Gisteren  on juni 24th, 2012

  Volgende bijeenkomst is ma 3 sept 18 u Den Haag.
  Boekkeuze moet nog via dit forum tot stand komen. (Ingrid zal voortouw nemen)
  Gerdi Verbeets boek leest heerlijk weg, je oordeel zal ook over de latere hoofdstukken ‘prima’ zijn, verwacht ik. Ze kan goed schrijven.

 3. ingrid_spruit  on augustus 29th, 2012

  leesclubbers, ik blijf in gebreke.
  Ten eerste heb ik geen boekvoorstel gedaan, ten tweede moet ik afzeggen voor 3 september.
  Kwalijk, want na de laatste ontmoeting in Brussel (dank nog Rein, voor het organiseren en de ontvangst) was ik des te gemotiveerd.

  Wat ik heb liggen – en wat in 1 avond is uit te lezen – is het boekje “Nederland en het algemeen belang” van Yvonne Zonderop. Met als ondertitel Polderen 3.0. Als ‘bijgerechtje’ op de imposante menukaart aan titels van de HCLC zou het goed passen.

  Ik wens jullie een goede avond en haak zeker aan de volgende keer. Voor die keer tip ik vast de Communicatie glossy van Betteke van Ruler Communicatie NU! die in september verschijnt. Al was het maar omdat ik daar mijn publicatie-debut in beleef…
  Groet!
  Ingrid

 4. Rein van Gisteren  on augustus 29th, 2012

  Lectori!
  Ik stel voor om de bijeenkomst van 3 september te verdagen naar ma 8 oktober 18h00. Er zijn tot dusver geen aanmeldingen en onvoldoende reacties op de leesvoorstellen. Ik handhaaf mijn voorstel om Gezagsdragers dan te bespreken en ter plekke een nieuwe keus te maken uit de andere voorstellen.
  Saluut!
  Rein


Reageer

Je moet inloggen om te reageren.