Over de HCLC

Vakliteratuur lezen en bespreken in een sfeervolle Haagse eetgelegenheid. Dat is de belangrijkste activiteit van de leesclub. Vooral boeken over communicatie, politiek en media staan op de leeslijst. De club is met name geïnteresseerd om de kennis uit de boeken toe te passen in de praktijk en daarover met vakgenoten van gedachten te wisselen.

De Haagse leesclub bestaat uit een groep enthousiaste mensen die met elkaar gemeen hebben dat ze werken in het communicatievak, bij de overheid of het bedrijfsleven. Ze delen een brede belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen en geven graag over van alles en nog wat hun mening. Natuurlijk ook over het boek dat ze samen hebben gelezen.

Hoe werkt het in de praktijk
De leesclub komt ongeveer vier keer per jaar bijeen in een Haagse eetgelegenheid. Daar bespreken de leden (meestal vanaf 18.00 uur) het boek dat ze gelezen hebben. Dit alles voor, tijdens en na de maaltijd. Degene die het boek heeft voorgedragen, bereidt ook de discussie voor. De aanwezigen bepalen samen welk boek de volgende keer gelezen gaat worden en wanneer de volgende afspraak is. Ieder betaalt voor zijn eigen maaltijd en koopt het te lezen boek. Verder zijn er geen kosten aan verbonden. 

Soms onderneemt de leesclub een andere activiteit: een museumbezoek (Over tijdschriften door de jaren heen) of opnames bijwonen van een televisieprogramma (De leugen regeert). Maar dat is slechts een uitstapje: boeken lezen en bespreken is de ‘core business’.

Belangstelling? 
Door vertrek van enkele trouwe lezers is de Haagse leesclub op zoek naar nieuwe leden. Ben je geïnteresseerd een avond mee te praten, neem dan contact op met Carolien Nout: mail(at)caroliennout.nl of 06- 464 333 13. Of meld je aan via deze website.

Een reactie op “Over de HCLC”

  1. Loogman  on mei 12th, 2011

    Ik ben aanwezig bij de Leesclubbijeenkomst van 16 mei!
    Groet en tot dan,
    Henriette


Reageer

Je moet inloggen om te reageren.